Hoşgeldiniz

TWITTER FACEBOOK

KAHVE BAHANE 63.BÖLÜM – TANITIM

Ana Sayfa » ETKİNLİKLER » KAHVE BAHANE 63.BÖLÜM – TANITIM

Diyanet TV Kahve Bahane’de bu pazar saat 13.30 da Akademisyen, Yazar Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz konuğumdur.

“Yanında küçüleceğin bir büyükle beraber olmanın sırlarını” konuşacağımız Kahve Bahane’de

“Annem rahmetli duygularımıza kapılmadan aklımızla hareket etmemiz gerektiğini öğretti” diyerek söze başladık. Çocukluk yıllarımız ve dünya tamamen aslında bir göç hikayesidir. Biz buna bazen sürgün, bazen göç ve bazen hicret diye ifade ederiz.

 

1952 İzmit/Karaabdülbaki doğumlu. 1974’te İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. 1977 şubatında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü Tasavvuf ve Tarihi asistanı olarak göreve başladı. 1983 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Doktor”, aynı yıl M.Ü.İlahiyat Fakültesinde “Yardımcı Doçent” oldu. Bir yıl Mısırda kaldı

1996 yılında Profesör oldu. Yayınlanmış otuzun üzerinde esere sahip olan Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Bşk Yrd.lığı görevinde bulundu. İstanbul İl Müftülüğü yaparak emekliye ayrılıp Sebahattin Zaim Üniversitesinde İslami İlimler Dekanlığını yürütüyor.

Çocukluk yıllarından itibaren ilmin peşinde koşan Kamil Yılmaz tasavvufa olan meyli onu Erenköyde ikamet eden Mahmut Sami Ramazanoğlu’na götürdü. Hüdayi Hazretleri üzerine önemli eserler yazdı.

Kahve Bahane’nin her bölümü ilgiyle takip ediliyor. Şair, Yazar ve Ressam Recep Garip’ın hazırlayıp sunduğu Kahve Bahane’nin önceki bölümlerini www.recepgarip.com dan izleyebilir düşüncelerinizi bize yazabilirsiniz.

İyi seyirler temennisiyle selam ve muhabbetlerimle.

CANLI YAYIN : https://www.diyanet.tv/canli-izle

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Fikirlerinizi Bizimle Paylaşın