Hoşgeldiniz

TWITTER FACEBOOK

Yurtta Sulh, Cihanda Sulh

Ana Sayfa » RESİMLER » Yurtta Sulh, Cihanda Sulh

Yurtta Sulh, Cihanda Sulh.

 

Özgürlük, bağımsızlık ve Evrensel Tema. Sonsuzluk…

 

 

Bütün ırmaklar kendi hayatlarını, kendi öz cevherleri ve kendi şartlarıyla taşıyarak büyük hayat denizine akıyor. İnsanlık, ilk günden bu güne, bu günden de yarınlara ve ötelere doğru bir muhtaçlık temelinde birlik ve beraberlik oluşturarak enerjisini sinerjiye dönüştürüyor, yaşamın türlü zorluklarını kolay kılmaya çalışıyor. Bütün bu duygu ve çabalar bir edimler bütününü, bir kültürü, bir duygu ve estetik tecrübeyi dışlaştırıyor. Hikmetli davranış ve metinlerdeki ahlak parıltıları, gözleri kamaştırıyor.

İnsan, insanlığını bir diğer insanın varlığına borçlu.

Yaşamın devamı, diğer insanların varlığı ve çabalarıyla mümkün. ‘Sen’ ve ‘O’ olmazsa ‘ahlak, gelenek, sanat’ nasıl anlam kazanabilir? Sevincin, üzüntünün, hırsın, pişmanlığın…bütün insani duyguların anlam kazanması, ‘ötekinin’ varlığıyla mümkün hale geliyor. Böylece kucaklaşmanın, birlik ve beraberliğin, barışın, sevgi saygı ve katlanmanın yaşam için taşıdığı vazgeçilmez önem ortaya çıkıyor.

Her hayat kutsaldır. Zıtlıklar, iki farklı boyutuyla bir bütünlük arz ederek ‘canlılığı ve hayatı’ oluşturuyor. Hayatın kutsal oluşu; barışın ve esenliğin, kardeşliğin ve arkadaşlığın, huzur ve mutluluğun temelini ortaya çıkarıyor.

Hayata olan saygımız; farklılıklara, farklı kimliklere, farklı din ve anlayışlara da saygı duymayı getiriyor.Bu saygıdır hayatı var kılan. Barışı ve hayatın devamlılığını sağlayan.

Sen kardeşimsin. Çünkü sen hayatsın.

 

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Fikirlerinizi Bizimle Paylaşın